Vegolöfte

Att äta vegetariskt är ett kraftfullt vittnesbörd. "Jag ser att djuren är en del av Guds goda skapelse och vill inte att de ska fara illa", är ett sätt att tolka en kristen människas vegetarianism.
De som väljer en vegetarisk kost påverkar omvärlden positivt på flera olika sätt. (Det gäller i ännu högre grad för vegansk kost.) Man drar undan sitt stöd för det lidande som drabbar djur i djurfabriker och på slakterier. Man minskar sin påverkan på miljön och sina utsläpp av växthusgaser. Man är med och frigör markyta som istället för att användas till kraftfoderproduktion åt västvärldens kor och grisar kan brukas för odling av mat åt människor. Dessutom befrämjas din egen hälsa; animaliska fetter är en bidragande orsak till många av våra välfärdssjukdomar.

Vill du pröva detta sätt att bidra till en fredligare värld? Börja med att ta Via cordis vegolöfte! Om du i ditt sinne skriver under på formuleringen nedanför, maila då ditt namn och din adress till info@viacordis.se så skickar jag dig ett vegetariskt startpaket. Det innehåller recept, tips och information från både Djurens Rätt och Vildåsnan - kristen vegetarisk förening.

Quote:
JAG VILL äta bättre, må bättre, och sluta stödja grymhet mot kycklingar, grisar, kor, fiskar och andra djur som föds upp för att ätas. Jag lovar härmed att pröva vegetarianism i minst 30 dagar.