I vänliga rebellers sällskap: Kristet ickevåld som konfrontation och ömhet

Författare: Annika Spalde, Pelle Strindlund

Konfrontation med förtrycket och ömhet för alla – det är en livshållning som evangeliernas Jesus anvisar och som förvaltas av vår tids vänliga rebeller. ”Att praktisera ickevåld är ett sätt att vara kristen”, hävdar författarna i denna bok. ”Istället för att bara uttrycka vårt missnöje med orättvisor bör vi aktivt ingripa mot dem. Också när det innebär att vi måste förändra våra liv.”
I vänliga rebellers sällskap är den första boken på svenska om kristet ickevåld. Det är en initierad resa genom det kristna ickevåldets historia och tänkande. Samtidigt är det ett mycket personligt dokument, där författarnas ställningstaganden, upplevelser och dagboksanteckningar från fängelsevistelser ger djupa inblickar i tankevärlden hos två kristna aktivister idag.

”Detta är en annorlunda slags uppbyggelselitteratur som inte lämnar läsaren i ro. Boken engagerar och berör på ett stillsamt undervisande sätt.”
Charlotte Skantze, Bibliotekstjänst

”Jag vill varmt rekommendera er att läsa denna bok. Det är en saklig och sansad beskrivning av ett sätt att leva det kristna evangeliet … Här finns inget fördömande, inget viftande pekfinger. Bara en passionerad inbjudan till ett liv i motstånd … [Boken] är en frisk och utmanande fläkt i den ofta tröttsamt navelskådande uppbyggelselitteraturen. Jag vill läsa den igen!”
Mirjam Kjellgren, Stridsropet

”Jag slukar boken … Fler än jag kommer säkert att börja skärskåda sitt liv och fundera över förändring och handlingsalternativ.”
Viktoria Isaksson, Missionsforum